Nasjonal læreplassgaranti i Yrkessjåførfaget

Opplæringskontorene som jobber med transport og logistikk i Sotin-nettverket er enige om å gi nasjonal læreplassgaranti i Yrkessjåførfaget i 2019.

29.11.2018

 

Årets lærebedrift 2017

Prisen for årets lærebedrift i SOTIN ble delt ut på lørdag. Det er ASKO NORD som er mottaker av prisen.

13.11.2018

 

Se SOTIN sin brosjyre

Er du en ansvarsfull og serviceinnstilt person? Liker du å behandle både passasjerer og gods? Ønsker du en spennende jobb med varierte arbeidsoppgaver?

13.11.2018

 

Gullmedalje til Vestfold og Hordaland!

Yrkes NM er ferdig. 18 ungdommer har konkurrert i tre dager. Gullmedaljene gikk til Hordaland og Vestfold. Vi gratulerer med seieren

25.10.2018

 

Yrkes NM 2018 - Yrkessjåførfaget

Årets mesterskap arrangeres på Hellerudsletta utenfor Oslo 23 til 25. oktober.

19.10.2018

 

Yrkes NM i Yrkessjåførfaget

Yrkes NM arrangeres 23 til 25 oktober. Yrkessjåførfaget er representert og 19 ungdommer fra hele landet skal konkurrere. Møt opp på Hellerudsletta, arrangemnetet er åpent for alle og det er gratis

18.10.2018

 

Læreplassgaranti og utdanningsstøtte

120 ungdommer i Oslo og Akershus fikk læreplassgaranti. Samferdselsministeren ga lovnad om utdanningsstøtte til førerkort for voksne

27.09.2018

 

Østlandsmesterskap i Otta

19 Yrkessjåførlærlinger fra syv fylker var samlet til Østlandsmesterskap på Otta. Lærlingene hadde et generelt høyt faglig nivå, og ble testet ut i arbeidsoppgaver som de møter på i sitt yrke. De beste fra Østlandsmesterskapet går videre til Yrkes-NM i oktober.

24.05.2018

 

Yrkes NM 2018

Yrkes NM 2018 arrangeres 23 til 25 oktober. SOTIN er arrangør på vegne av Transport og Logistikkbransjen. For første gang skal det arrangeres det Yrkes NM i Logistikkfaget.

25.01.2018

 

Kjøretillatelsen godkjennes digitalt ved kontroll

Godkjent tillatelse/lærekontrakt skal ALLTID medbringes under kjøring og fremvises ved kontroll enten på smarttelefon, nettbrett, pc eller i papirversjon.

04.12.2017

 

Motiverende veikart i Vestfold

Jeg er ikke vant til å dele tankene mine med andre, men jeg syns egentlig det føles greit å få det ned på et ark likevel, sier Oliver Müller.

31.10.2017

 

Sjekk ut vår nye brosjyre

Vi har fått laget en ny flott brosjyre...

31.01.2017

 

Utdanningsmesse

Her kommer noen bilder fra en av våre deltakelser på utdanningsmesser

19.10.2015

Moderne kjøretøy krever bedre fagfolk

Når du skal velge et yrke, bør du stille følgende spørsmål:

  • Får du lønn under utdanning?
  • Får du jobb etter endt utdanning?
  • Får du varierte og innholdsrike arbeidsoppgaver?
  • Har yrket gode lønnsbetingelser?
  • Blir arbeidsmiljøet ivaretatt?
  • Gir yrkesutdanningen deg muligheter for forfremmelse og faglig utvikling?

Når det gjelder bilbransjen, våger vi å påstå at svarene på alle disse spørsmålene er ja!

Bilfaglig utdanning er langt mer variert og teknisk avansert enn du kanskje tror. Utviklingen innen bilbransjen går stadig raskere, og snart er alle funksjonene i en bil elektronisk styrt. Bilen er i ferd med å bli en rullende datamaskin. Moderne teknologi gjør bilene lettere, sikrere og raskere, - men også mer kompliserte. Det betyr at ikke hvem som helst kan åpne panseret og begynne å skru. I dag er dette en jobb for dyktige fagfolk. En utdanning innen bilfagene gir deg spesialkunnskaper om moderne biler. 


Videre muligheter innen bilbransjen

Klikk her og se oversikt over de mulighetene du har...Med fagbrev i hånden vil du få generell studiekompetanse ved universitet og høyskole ved å ta en påbyggingmodul i allmennfag på ca. 1/2 år. Som det fremgår av skissen, er det dessuten mange muligheter til videreutdanning etter avlagt fagprøve. Bilbransjen har behov for fagfolk med tilleggsutdanning og påbygging utover fagbrevnivå. Spesielt er dette et behov ved de større verkstedene.

Det er også mulig å få spesialopplæring innenfor enkelte områder i faget. Det arrangeres fagkurs innenfor mange områder i bransjen.

TOBO
Transport og Bilfagenes Opplæringskontor

Postadresse:
Bernhard Lunds Vei 4, 9300 Finnsnes

Telefon: 77 84 61 11
E-post:  kontor@tobok.no


Levert av